tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kaakaovaahto

Kaakaovaahto on helppo ja nopea vaihtoehto, kun halutaan käyttää pursotuksissa suklaan makuista vaahtoa, mutta suklaaganachen tekoon ja jäähdytykseen ei ole aikaa. Sulan suklaan yhdistäminen kermaan taas saattaa tuntua hankalalta, mutta kaakaovaahto onnistuu aina, myös lapsilta. =)

Kaakaovaahto sopii erinomaisesti kakkujen ja muffinsien koristeeksi.


2,5 dl kermaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl sokeria

Kaada kulhoon kerma ja sokeri ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Vatkaa sitten normaalisti vaahdoksi. Jos mahdollista, anna vaahdon tekeytyä kylmässä 15 minuuttia ennen käyttöä.

Huom. Kaakaojauhe hieman tukevoittaa vaahtoa, joten vaniljakreemijauhetta ei tässä tarvita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti