perjantai 11. helmikuuta 2011

Kostutusliemet: Vaniljamaito

Vaniljamaito on yksi suosikkejani kakkujen kostutuksessa kahdestakin syystä; olen parantumaton vaniljaholisti ja toiseksi, siinä on makua mutta ei liikaa makeutta. Siksi se sopii erinomaisesti vähän makeampiakin täytteitä sisältäviä kakkuja kosteuttamaan.

Kostutuslientä valmistaessa on hyvä muistaa, että oikeaoppinen kostutusliemi on kuumennettu. Tällöin se on hygieenisempää (erityisesti maitopohjaiset) ja varsinkin tilauskakuissa tämä on ehdoton juttu. Kotoiseen, pian syötävän kakkuun sopii erinomaisesti "tavalliset" kuumentamattomatkin liemet, mutta itse käytän aina tällaisia kuumennettuja kostutusliemiä.

Mutta tässä siis minun ohjeeni vaniljamaitoon;


2 dl maitoa
1 dl vaniljakastiketta
1 rkl vaniljasokeria

Kuumenna maito ja vaniljakastike kiehuvaksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja sekoita.

Vinkki! Jos haluat voimakkaampaa vaniljan makua tai käytettävissäsi ei ole vaniljakastiketta, käytä luontaista vanilja-aromia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti