perjantai 4. helmikuuta 2011

Tapioca-tärkkelys


Tuote-esittelyt
Tapioca-tärkkelys


(Teksti lainausmerkeissä on suoraan lainattu pakkauksesta.)

"Tapioca-tärkkelys on Maniokki-kasvin juuresta saatavaa tärkkelystä. Maniokki on maapallon trooppisen vyöhykkeen tärkein ravintokasvi.

Tapioca-jauho on hyvä vaihtoehto silloin, kun viljapohjaiset tärkkelykset eivät sovellu. Tapioca-jauhoa voi käyttää leivonnassa ja ruuanlaitossa. 1/5 tapioca-jauhoa jauhojen koko määrästä antaa viljapohjaiselle tuotteelle mehevyyttä ja hyvän rakenteen. Tapioca-jauho täydentää erityisen hyvin riisijauhoja leivonnassa tai valmistettaessa erilaisia vanukkaita tai kakkuja."

^ Toisin sanoen tapioca-jauho soveltuu keliaakikoille ja vilja-allergisille.

Pakkauksessa on myös ohjeet kiisselin valmistukseen sekä hyytelöön, jonka sanotaan korvaavan kananmuna ruuanlaitossa. Viimeiseksi mainittu onkin asia, joka kiinnostaa tällä hetkellä kovasti - kananmunaton leivonta ja ruuanvalmistus on ollut viime aikoina varsinkin blogeissa paljon esillä. Siksikin kiinnostaisi kokeilla itse, kuinka tämä "tapioca-hyytelö" käytännössä toimisi kananmunan korvikkeena. Lupaankin pistää testin lähiaikojen työlistalleni ja julkaista tulokset sitten täällä blogissa.

Oman ensikosketukseni tapioca-jauhoon otin leipoessani murotaikinapohjaista marjapiirakkaa. Siinä käytin tapiocaa tavallisen vehnäjauhon ohella. Totesin, että tapioca-jauho on rakenteeltaan verrattavissa perunajauhoon; puhtaan valkoista, hyvin hienojakoista tärkkelysjauhoa, maultaan mietoa.

Kannattaa muuten tutustua Farina-tuotteisiin tarkemmin valmistajan kotisivuilla:

3 kommenttia:

  1. Anteeksi, mistä saa Tapioca-tärkkelys ? Kiitos paljon :)

    VastaaPoista
  2. Aika huonosti on tarjolla kaupoissa. Sain sen lisättyä yhden kaupan valikoimaan kun pari kertaa pyysin. Täältä voi tilata http://kauppa.vuohelanherkku.fi/kuluttaja/tuote/tapiokatarkkelys

    VastaaPoista
  3. Thairuoka kaupoista ainakin. Ehkä kaikista aasialaisia ruokatarvikkeita myyvistä liikkeistä

    VastaaPoista