tiistai 16. elokuuta 2011

Unelmanpehmeä suklaakakkupohja

 
Unelmanpehmeä suklaakakkupohja on nimensä ansainnut; ihanan pehmoinen, muttei mureneva, täyteläisen makuinen ja "tuplasti suklainen". Sisältä kypsä mutta mehevä. Kuitenkin leikkaaminen sekä täyttäminen onnistuvat hyvin jo leipomispäivänä, kakun hyvin jäähdyttyä ja hieman levättyä (lue: paisto aamulla ja täyttäminen illalla). 


6 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia
1 dl kermaa tai maitoa


1. Sulata rasva ja suklaa mikrossa (erikseen omissa astioissaan). Jos käytät yleiskonetta, voit tehdä tämän myös munamassan vaahtoutumisen aikana.
1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon.

3. Lisää suklaa- ja rasvasula sekä maito tai kerma. Sekoita vasta nyt kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Varo sitkon muodostumista taikinaan; älä sekoita yhtään enempää kuin on pakko!

Huomaathan kuitenkin, että raskaat ainesosat kuten suklaa ja jauhot painuvat kulhon pohjalle. Sekoita siis aivan pohjaa myöten!

4. Kaada taikina halk. n. 26 cm olevaan irtopohjaiseen vuokaan. Hyväkuntoista teflonvuokaa ei tarvitse voidella eikä jauhottaa, leivinpaperipala vuoan pohjalla riittää.

5. Paista uunin alaosassa 175 C:ssa n. 50-55 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa n. 20 minuuttia ja kumoa vasta sitten.

1 kommentti:

  1. Mitä lie tein väärin, mutta pohja pullahti kuin muffinsi keskeltä. Reunoilta nousi hieman. Olisiko syy ollut siinä etten vatkannut sähkövatkaimella vaan käytin nuolijaa jauhojen sekoitukseen. Uunissa oli reilusti yli tunnin ennen kuin oli kypsä

    VastaaPoista