torstai 4. elokuuta 2011

Mustaherukka-valkosuklaapiirakka

Herukoiden kulta-aika on nyt käsillä ja siksi niitä tuhlataan Onnelassa surutta erilaisiin herkullisiin leivonnaisiin. 

Lupailin Onnelan Facebook-ryhmässä herkkuja paitsi herukoista, myös valkosuklaasta, ja nyt onkin aika julistaa ensimmäinen liitto tätä laatua (ainakin tässä blogissa). Liitto rakennetaan lempeän ohraiselle murotaikinalle ja sinetiksi sille annetaan pehmeyttä mascarponejuustolla.


Pohja:

Päälle:
2 dl mustaherukoita
100 g valkosuklaata
1 prk mascarponea 
1 dl sokeria (osa voi olla vanilliinisokeria)
1 kananmuna


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmista murotaikinapohja erillisen ohjeen mukaan. Painele se sitten halk. n. 24 cm olevaan vuokaan niin, että reunoille tulee vain hieman taikinaa. 

2. Lisää pohjan päälle mustaherukat. Jos käytät pakastemarjoja, sekoita niihin hieman perunajauhoa (n. 1 rkl).

3. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää palat herukoiden päälle.

4. Vatkaa kulhossa sekaisin mascarpone, sokeri(t) ja kananmuna. Lusikoi seos tasaisesti joka puolelle piirakkaa (paitsi aivan reunoille) ja levitä varovasti tasaiseksi. 

5. Paista piirakkaa n. 30 minuuttia alatasolla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti