sunnuntai 28. elokuuta 2011

Prinsessaunelmia


 

Sain ison ilon tehdä prinsessakakkua pienten neitien synttäreille =) Koristelun sekä täytteiden suhteen sain ihan vapaat kädet. Siispä hakemaan ideoita netistä! Ahkeralla googlettamisella löytyi toinen toistaan upeampia prinsessaunelmia, joista napsin ideoita sieltä täältä. Haluan kuitenkin aina toteuttaa kakussa niitä ihan ikiomia visioita ja ne näkyvät nyt tässäkin lopputuloksessa. 

Eli eli, 6 munan sokerikakkupohjalla mennään, kostutus laktoosittomalla maidolla, välissä mustikkatäyte ja vaniljavaahtoa. Päällä vaniljaista kermaa ja valkoinen kuorrute on vaahtokarkin makuista karkkimassaa. Vihreät on sokerimassan ja karkkimassan sekoitusta. Vaaleanpunaiset helmet sekä kukat on vadelman makuista massaa, jota muuten käytin nyt ensimmäisen kerran. Ihan kiva uusi tuttavuus, kuuluu kyllä jatkossakin käytettäviin tuotteisiin Onnelassa. 

Googlettamistani kuvista monessa oli ihana tiara, ja mielikuva sellaisesta iskostui verkkokalvolleni niin voimakkaana, että sellainen täytyi saada omaankin tekeleeseen. Paljon olen muissa blogeissa törmännyt kauniisiin pikeeritiaroihin, mutta sellaisen teko ei haurautensa vuoksi nyt houkutellut. Googlettamiani kuvia tarkastellessani huomasinkin, että moni on tehnyt tiaran ihan rehellisestä sokerimassasta ja lopputulos on ollut tukeva mutta silti siro ja näyttävä. Tätä minäkin innostuin kokeilemaan - ja tykkään kovasti. Kuivuneen tiaran maalasin syötävällä hopeamaalilla, suihkuttelin runsaasti helmiäistä ja viimeistelin hopeakuulilla. Melko yksinkertaista mutta näyttävää. Niin ja ohjeita en muuten tällaisen tiaran tekoon löytänyt joten sellainen oli kehitettävä itse - jos haluatte, voin julkaista sen myös täällä blogissa?

Lopputulokseen olen kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen, hempeyttä, blingblingiä ja prinsessateemaa samassa paketissa. 

Lopuksi vielä tätäkin kautta isot onnittelut pienille sankareille ja koko perheelle! =) Ja kiitokset kuvien otosta menee samaan huusholliin ;)

3 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea tuo sokerimassasta tehty tiara, onnistuiskohan itsekin tekemään. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset itsellesi! Kakku keräsi kehuja ja huomiota herkeämättä. Niin kaunis luomus, ettei oli halunnut leikata :).

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Haluaisin ohjeen tuosta sun aivan ihanasta tiarasta että osaisin koittaa ekaa kertaa tehdä semmoisen =)
  Jos voisit vaikka laittaa mulle postia, t_virta@hotmail.com ISO KIITOS JO ETUKÄTEEN =)

  VastaaPoista