lauantai 20. elokuuta 2011

Tuunaa klassikko osa 2: Piimäpiirakka

 
Tuunaa klassikko -sarja sai ensimmäisen ja tähän päivään asti ainoan osansa noin kymmenen kuukautta sitten, jolloin leivottiin Raspberry Blondieseja. Oli siis jo korkea aika saada sarjalle jatko-osa!

Piimäpiirakka on kovin vanha resepti, josta on muotoutunut vuosien varrella useita muunnoksia. Raaka-aineiden suhteet saattavat vaihdella isostikin kuten myös päällysteet, joita pohjan päälle lisätään. Klassisin lienee kuitenkin omena ja tästä syystä sekä syksyn omenasadon kypsymisen kunniaksi Onnelassakin nyt niitä tähän käytetään.

Piimä on ruoka-aineena yleensäkin sellainen, että se jakaa suuresti mielipiteitä. Kaikki eivät siitä suinkaan pidä ja ainoa missä se monella menee, on hyvin leivottu ohrarieska. Piimäpiirakassakin piimän maku luonnollisesti tuntuu hieman jopa kypsässä piirakassa ja siksi monelta on jäänyt tämä herkku yhteen kokeilukertaan. Tuunatussa versiossamme ei kuitenkaan piimää maista sillä...

...klassikko tuunataan nyt luonnonjogurtilla! Tämä antaa pohjalle sen ihanan pehmeän ja kuohkean rakenteen jättämättä siihen samanlaista sivumakua kuin serkkunsa piimä jättäisi. Siksikin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje niille, jotka eivät perinteisestä piimäpiirakasta välitä.

Ps. Huomaa, että tämä ohje on täysin munaton - sopii siis kyseistä erityisruokavaliota noudattavalle!


6 dl luonnonjogurttia
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
3 tl soodaa
250 g voita

päälle:
4 isoa tai 5 pientä omenaa
sokeria, kanelia


 1. Viipaloi omenat.
Jos käytät ulkomaisia omenoita, ne kannattaa myös
kuoria.


 2. Kaada jogurtti kulhoon.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi.
Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.


 3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunai-
selle uunipellille. 


 4. Lado päälle omenaviipaleet.


 4. Sirottele päälle sokeria ja kanelia.


5. Paista piirakkaa 200 C:ssa, uunin keskiosassa
20-25 minuuttia.

Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti