keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vadelmamousse & mariannevaahto

Minulta pyydettiin ohjeita Peetu Vernerin ristiäiskakussa mainittuihin täytteisiin. Tässä siis vastaus pyyntöön ja ohjeet kakussa olleille vadelmamousselle ja mariannevaahdolle.


Mariannevaahto
(liivatteeton)
3,5 dl Flora vispiä (kermakin käy)
3 rkl kaakaojauhetta
1 pss Marianne-karkkeja (220g)

Murskaa karkit (valmis Marianne-rouhekin toki käy) esimerkiksi laittamalla ne muovipussiin ja naputtelemalla kaulimella ne hienommaksi. Vaahdota vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilöity kaakaojauhe sekä karkkirouhe.

Täyte riittää halk. 26 cm olevaan kakkuun yhteen väliin. Kun annat kakun levätä muutaman tunnin jääkaapissa, täyte hieman hyytyy sen verran flora vispin ja kaakaojauheen ansiosta, että se pysyy täysin kasassa ilman liivatettakin - sopii siis myös sen käyttöä vältteleville.


Vadelmamousse
3,5 dl kermaa
500 g vadelmia (pakaste)
2 dl sokeria (noin, maistele)
4 liivatelehteä
1 rkl vettä

Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, aloita niiden keittämisestä; laita vadelmat kattilaan ja lisää 2 rkl vettä (ettei marjat vahingossakaan pala kattilan pohjaan). Kiehauta seosta n. 5 minuutin ajan niin, että se kuplii. Tässä ajassa mahdolliset bakteerit kuolevat ja lisäksi seoksesta haihtuu hieman nestettä. Soseen on annettava jäähtyä hyvin ennen käyttöä - siksi se sopii valmistettavaksi jo edellisenä päivänä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vadelmasose ja sokeri varovasti nostellen. Kuumenna vesitilkka ja liota siihen mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana vadelmavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti mutta huolellisesti.

Vadelmamousse riittää tällä ohjeella halk. 26 cm kakun yhteen väliin. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia ennen kuin irroitat kakun vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti