maanantai 20. helmikuuta 2012

Boysenmarja-mustikkapiirakka

Olen aivan myyty erilaisille variaatioille marjapiirakoista, ne ovat melkeinpä liian simppeleitä että niitä tulee leivottua turhankin helposti omaan makeannälkäänsä :D Näin kävi myös viime sunnuntaina, kun pidettyäni pientä taukoa makeista leivonnaisista alkoi sokerinhimo kasvaa ylitsepääsemättömäksi ja päiväkahville piti jotain herkkua saada.

Pohjan päälle poimin yleensä marjoja ja tällä kertaa hyödynsin Citymarketin pakastealtaasta kerättyä satoa. Marjapakasteiden joukosta löytyi lapsuuteni suosikki, boysenmarja, jonka häviämistä Fazerin marjapiiraista olen katkerana joutunut seuraamaan...

Aromikas boysenmarja sai kumppanikseen kotimaisen, lempeän mustikan. Se jättää sopivasti tilaa boysenmarjoille, jotka osuvat mukaviksi sattumiksi sinne tänne mustikoiden lomaan. Pehmeät marenkipilvet kruunaavaat kokonaisuuden.

Boysenmarjaa en ole muuten nähnyt käytettävän yhdessäkään leivontablogissa (jos joku tietää niin linkit kiinnostavat ehdottomasti). Onnelassa aiotaan kuitenkin puuttua tähän epäkohtaan lähiaikoina jo toistamiseen, joten jääkäätte odottavalle kannalle... =)


Pohja:
½ annosta perusmurotaikinaa

Päälle:
200 g boysenmarjoja
3 dl mustikoita
3 rkl Maizena-pikasuurustetta / perunajauhoja
2 rkl hillo- ja marmeladisokeria


Marenkipilvet:
1 valkuainen
2 rkl sokeria



 1. Valmista murotaikina oman ohjeensa mukaisesti. Ota siitä pieni pala talteen päällistä varten. Painele isompi taikinapala halk. n. 28 cm olevaan piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 175 asteessa 7 minuuttia.

2. Ripottele esipaistetun pohjan päälle yksi ruokalusikallinen maizenaa. Jaa boysenmarjat tasaisesti pohjan päälle. Lisää sitten mustikat.

3. Sirottele marjojen päälle 2 rkl maizenaa ja sokeri (myös hillosokeri käy). Murusta pienempi taikinapala piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 20 minuuttia.

4. Piirakan paistuessa valmista marenki. Vaahdota valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi, laita se pussiin ja leikkaa pussinkulmaan suurehko aukko. Pursota piirakan päälle marenkipilviä. Laita vielä uuniin noin viideksi minuutiksi eli kunnes marenki on saanut kauniin rusehtavan värin.

5. Anna piirakan jäähtyä ainakin vähän ennen sen leikkaamista.


Ps. Tuotevinkkejä;



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti