tiistai 27. syyskuuta 2011

Onnelan parempi suppilovahveropiiras

Mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään suppilovahverot, pekoni ja juusto? No tietenkin se parempi versio perinteisestä suppilovahveropiiraasta ;)

Tuohon juustolaatuun tarkennuksena sellainen seikka, että sen voi jokainen valita aivan mieltymyksensä mukaan. Maisteluporukan kanssa mietimme, että tähän sopisi loistavasti hieman voimakkaammankin makuinen, hyvin kypsytetty juusto, mutta alkuperäisessä versiossa osan saa mozzarella, jolla saadaan kaunis, kullanruskea väri, sekä mieto mutta täyteläinen maku.

Toinen huomioonotettava seikka on, että piiraan voi tehdä myös halutessaan täysin munattomana - korvaa tuo ainoa kananmuna vielä yhdellä ruokalusikallisella vehnäjauhoja. 

Sienisaaliista muuten kuuluu kiitos Raijalle, joka minulle luovuttikin täyden ämpärillisen kullanarvoisia suppiksia - niitä on nyt pakkasessa ja piirakoissa ja kuivatettuna ja... Ihanaa =)

Pohja:
100 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
(ripaus suolaa)

3 dl suppilovahveroita
100 g sipulia kuutioina
200 g pekonia kuutioina
3 dl kermaa
1 muna
1,5 rkl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta
suolaa


 1. Nypi pehmeä rasva ja jauhot sekaisin.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Painele taikina halk. 24 cm olevaan piirakkavuokaan.


 2. Ruskista pekonikuutiot ja laita ne valumaan talous-
paperin päälle.


 3. Hienonna sieniä hieman.

Jos käytät tuoretta sipulia, kuutioi se.
(Itse olen valmiiden pakastekuutioiden orja =D)


 
 4. Kuullota sieniä ja sipuleita kevyesti joko pekonin
paistorasvassa tai voissa. 

Lisää sieni-sipuliseos ja pekonikuutiot piirakkapohjan
päälle.


 5. Sekoita kerma, suola ja vehnäjauhot.

Vehnäjauhot voi lisätä ilman erillistä nesteeseen
sekoittamista; ripottele ne vähän kerrallaan koko
ajan kierrevispilällä vatkaten.


 5. Ripottele pinnalle juustoraaste.


6. Paista 200 C:ssa 30 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman, mutta nauti lämpimänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti