perjantai 23. syyskuuta 2011

Kyyhkyset

 
Muuttolinnuille on pikku hiljaa taas aika sanoa "näkemiin" ja lähettää ne etelän lämpöön odottamaan koti-Suomen uutta kevättä. Linnut kuitenkin saapuvat luoksemme ennen kevättäkin, jos käytössäsi on sokerimassaa ja kyyhkysmuotit - pian keittiössäsi on kokonainen parvi!

Kyyhkyset ovat herkän kauniita koristeita, jotka sopivat erinomaisesti varsinkin kristillisten juhlien (konfirmaatio, häät jne.) kakkujen koristeiksi. Ne on myös suht helppoja tehdä, hurjaa sorminäppäryyttä tai erikoisia välineitä ei tarvita ja isokin parvi valmistuu melko nopeasti.


Tarvitset:
Valkoista sokerimassaa
Kyyhkysmuotit
Kaulimen ja kaulinta-alustan
Sokerikuorrutetta (tuubi) tai elintarvikeliimaa
Muotoilu- tai grillitikun tms.
Kuivatusastian


 1. Kaulitse sokerimassa muutaman millin paksuiseksi
levyksi.

Ota pieni pala massaa ja pyörittele siitä vartalo linnulle:
päästä suippo, muuten hieman paksumpi.


 2. Laita vartalokappale muottiin sille varattuun 
syvennykseen. Paina varovasti vaikkapa grillitikulla
niin, että osa muotoutuu hyvin paikalleen.
 3. Lisää tippa sokerikuorrutetta (tai elintarv. liimaa)
vartalopalan pinnalle.


 4. Paina sitten muotti massa levyyn ja ota siitä kuvio.


 5. Kas näin. Puhdista mahdollinen ylimääräinen,
reunoilta pursuava massa pois. 


 6. Nyt voit muotoilla lintua;
sen päätä ja eri ruumiinosien asentoa.


7. Asettele sitten linnut kuivamaan sellaiseen kuivatus-
alustaan tai -astiaan, että ne jäävät ns. lentävään
asentoon.

Kun linnut ovat kuivaneet, viimeistele ne maalaamalla
niille tummat silmät ja keltainen nokka pastaväreillä.

Kyyhkyset ovat valmiina lähtemään lentoon keittiössäsi!



Shoppailuvinkki;
kyyhkysmuotit löydät edullisesti Leipurin Putiikista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti