perjantai 12. marraskuuta 2010

Vaniljaiset puolukkamuffinit

Tänään oli tiedossa tuplasti kyläilyreissuja ja mikäpä olisi parempaa vietävää kuin omatekoiset leivonnaiset. Hetken mietittyäni päädyin leipomaan muffinseja, jotka valmistuivat näppärästi pojan nukkuessa päiväuniaan.

Ensimmäistä kertaa käytin muuten missään paistettavassa taikinassa vaniljakreemijauhetta. Olen kyllä käyttänyt sitä kreemien valmistukseen, hyydyttämiseen ja kermavaahtoon mutta en tähän tarkoitukseen! Lopputulokseen jauhe vaikutti todella positiivisesti; muffinsit saivat ihanaa vaniljaista makua ja jauhe myös tukevoittaa taikinan rakennetta, jolloin vehnäjauhoa ei tarvita niin paljon. (Liikaa jauhoja muffinsitaikinassa tekee sen, että saa vetää uunista pellillisen kiviä.)

Tämä ohje on yksi ns. pomminvarmoista kestosuosikeistani ja ehkä kohta muidenkin - toiseen kyläpaikkaan jätin jo reseptinkin.;)


2 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 tl leivinauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vanilja-aromia
100 g margariinia tai voita
1½ dl maitoa tai kermaa
3 dl puolukoita

1. Tee esivalmistelut; sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Ota muffinsipelti ja laita jokaiseen koloon yksi paperinen muffinsivuoka.

2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sulatettu, jäähtynyt rasva sekä maito tai kerma. Sekoita hieman ja lisää sitten puolukat. Sekoita nyt huolellisesti, mutta vain juuri ja juuri ainekset sekaisin, ettei sitkoa ehdi muodostua taikinaan.

3. Jaa lusikalla taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ensin hieman ja irrota vasta sitten muffinsit pellistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti