perjantai 5. marraskuuta 2010

Kahvitupa-pirtelö

Pirtelö on jäätelöpohjainen, sakea juoma, jossa on makua antavana aineena marjoja, hedelmiä tai suklaata. Pirtelöön lisätään aina sokeria tai muuta makeuttajaa.

Kahvitupa-pirtelö on kahvin ja täyteläisten, pehmeiden makujen ystävälle oivallinen pirtelövalinta. Ohjeesta tulee 3 annosta.
 

2 dl vaahtouvaa suklaakastiketta
0,5 l suklaajäätelöä
2 tl vaniljasokeria
mokka- tai kahviaromia


Paloittele jäätelö ja anna sen pehmetä muutama minuutti. Vaahdota suklaakastike sauvasekoittimella ja lisää joukkoon jäätelöpaloja pikku hiljaa ja aina välissä sekoittaen. Lisää sokeri ja aromiaine. Aromia voit käyttää makusi mukaan, itse laitan puoli teelusikallista mokkapastaa. Sekoita ja pirtelö on valmis!


Vinkki 1: Jos et omista aromeja, voit käyttää kylmää, vahvaa kahvia.

Vinkki 2: Voit myös käyttää kahvijäätelöä suklaajäätelön tilalla, jolloin ei tarvitse välttämättä lainkaan lisätä aromia.

Vinkki 3: Laita suklaakastike jääkaappiin hyvissä ajoin ennen vaahdottamista; kylmänä se vaahtoutuu parhaiten. Monet valmiit suklaakastikkeet kun ovat kauppojen hyllyllä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti