torstai 16. joulukuuta 2010

Pikkuniksit

Keittiössä touhutessaan oppii kaikenlaisia "pikkuniksejä", joista saattaa olla oikeastikin yllättävän iso apu. Näitä niksejä alan nyt teidän iloksenne kokoamaan tänne blogiini.


Ongelma: Sokerimassan kuivuminen
Tunnetusti sokerimassa kuivuu todella nopeasti, mikä ei aina suinkaan ole luettavissa sen eduksi. Esimerkiksi monivaiheisissa koristetöissä se hankaloittaa työskentelyä. Itse olen yleensä kostuttanut massaa tilkkasella vettä. Sitä kuitenkin lorahtaa usein liikaa, jolloin massa muuttuu todella tahmaiseksi ja vaatii vastaavasti sitten hieman tomusokeria tai pienen vetäytymisen sopivan rakenteen saavuttamiseksi. Tässä hiljattain keksin käyttää massan uudelleenpehmentämiseen kaupan sokerikuorrutetta (Dr. Oetker, tuubissa). Pieni määrä kuorrutetta riittää notkistamaan isohkonkin palan massaa. Kuivahtanut massa pehmenee ja sen käsittelyominaisuudet palautuvat.


Ongelma: Munalla voidellut joulutortut lässähtävät
Monesti kehotetaan olematta voitelematta joulutorttuja, koska munalla voidellut tortut eivät kunnolla nouse eikä niistä siten tule ihanan lehteviä. Tähän ongelmaan on niksi; voitele vain pintaosat, älä leikkauspintoja! Tällöin tortut nousevat ja reunoissa näkyy tämä paljon puhuttu lehtevyys, joka onkin tärkeää onnistuneissa joulutortuissa. Kannattaa muistaa myös, että munalla voidellaan vain kevyesti; varovainen sively riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti