maanantai 6. joulukuuta 2010

Green&Black's LuomusuklaatTuote-esittelyt
Green&Black's Luomusuklaat


Edellisestä tuote-esittelystä onkin jo tovi, siispä tilanne on korjattava! Koska joulu on suklaiden kulta-aikaa, valitsin tämänkertaiseen tuote-esittelyyn luomusuklaat, joita minun oli tehnyt jo pitkään mieli päästä maistelemaan.

Valkosuklaa
Ainesosat: Raakaruokosokeri*, kaakaovoi* (30%), täysmaitopulveri* (28%), emulgointiaine; soijalesitiini, vaniljauute (0,08%), vaniljapalko* (0,08%) (* = Luomuviljelty).
Sisältää maitoa ja soijaa, saattaa sisältää pähkinän ja viljan jäämiä.
Hinta:  2,79 € / 100 g.
Makuarvio:
 + Madagaskarin vanilja antaa suklaalle pehmeän vaniljaisen aromin, jota täydentää suklaan täyteläinen koostumus. 
+ Suklaa napsahtaa puraistessa kivasti, niin kuin kuuluukin.
- Vaniljan aromi on hieman toisenlainen kuin mitä osasin odottaa. Siitä jää myös hieman jälkimakua, joka ei ole kovin miellyttävä, joskin melko mieto.
- Suurelle valkosuklaan ystävälle tuote oli kokonaisuutena hieman pettymys, odotin tästä enemmän.
Yhteenveto: Luomua kannattavalle ihan hyvä valinta vaikkapa joululahjasuklaaksi. Pienet palat häviävät kyllä napostellessa. Voisi toimia myös leivonnaisessa, johon halutaan sekä valkosuklaan että vaniljan makua.


Tumma suklaa (85% kaakaota)
Ainesosat: Kaakaomassa*, kaakaovoi*, vähärasvainen kaakaojauhe*, raakaruokosokeri*, vaniljauute*, täysmaitopulveri*. (* = Luomuviljelty). 
Saattaa sisältää pähkinän jäämiä.
Hinta: 2,79 € / 100 g
Makuarvio:
+ KUNNON kaakaoinen maku. Jotkut runsaasti kaakaota sisältävät suklaat eivät aina ihan vakuuta vaikka prosenttiluku olisi korkeakin.
+ Rakenne on toimiva, napsahtaa hyvin. Kuitenkin koostumus pehmeä, sulaa suussa.
- Kaakaon maku jää viipymään voimakkaana suussa, eikä maku häviä kuin juomalla. Tähän en ole itse ennen törmännyt, vaikka erilaisia tummia suklaita on tullut maisteltua.
Yhteenveto: En miellä tätä ihan napostelusuklaaksi, sen verran voimakas on tuo jälkimaku. Sen sijaan leivontaan soveltuisi varmasti hyvin, kun halutaan vaikkapa (luomu)kakkupohjaan tuhti suklaan maku.


Maahantuonti: Aduki Oy
Jälleenmyynti: Hyvinvoinnin Tavaratalo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti