tiistai 15. maaliskuuta 2011

Tuotevertailut osa 1

Tuotevertailut-kategoriassa vertaillaan keskenään samankaltaisia tuotteita eri valmistajilta. Tarkoitus on auttaa löytämään kulloinkin tarkoitukseen sopivin vaihtoehto monesti hyvin laajasta tuoteviidakosta, sillä monesti samalla nimikkeellä kulkevissa tuotteissa on isoja eroja niin maussa, koostumuksessa kuin hinnassakin.

Erilaiset kysymykset ja eri toten omat kokemukset vertailumielessä ovat enemmän kuin tervetulleita!

Tuotevertailut osa 1: Vaniljakreemijauheet

Nimikkeiden "vaniljakreemijauhe" tai "vanilliinikreemijauhe" alla kulkee monta tuotetta, joista useimmille tuttuja entuudestaan on vain yksi tai kaksi. Kuitenkin, koska tiedän, miten suuria eroavaisuuksia näiden samalla nimellä kulkevien tuotteiden välillä on, halusin teille koota pienen vertailun avuksi sen oman suosikin valintaan.

Itse käytän saatavuuden sanelemana kaikkia näitä juuri sen mukaan, mikä jauhe mihinkin käyttöön parhaiten sopii. Uskokaa tai älkää, tälläkin hetkellä näistä neljästä kaapissani on kolmea!

Toivottavasti artikkelista on apua sekä aloitteleville leipureille että jo vankempaa taitoa hyppysissään piteleville!


1. Vaniljakreemijauhe, Mauste-Sallinen Oy
Ainekset: Sokeri, muunnettu perunatärkkelys, stabilointiaineet; E401, E339, E63, E516, E451, kovetettu kasvirasva, suola (1%), aromi, glykoosisiirappi, väri; E160a, E171, maitoproteeni.
Allergeenit: Laktoositon, gluteeniton.
Arvio: Maku on miellyttävä, joskin hieman mieto. Koostumukseltaan jauhe on voimakkaasti hyydyttävää, joten se sopii erinomaisesti kiinteyttämään vaikkapa kakun täytettä silloin, kun liivatetta ei haluta käyttää. Kannattaa kuitenkin varoa annostelemasta liikaa, sillä silloin jauhe helposti muuttaa täytteen koostumuksen rakeiseksi.
Saatavuus: Hyvin helposti saatavilla oleva tuote, ehkä jopa Suomessa markkinoiden yleisin; löytyy lähes kaikkien keskikokoisten ja suurempien päivittäistavarakauppojen hyllyiltä.
Löydä netistä:
www.mauste-sallinen.fi


2. Vanilliinikreemijauhe, Maustepörssi Oy
Ainekset: Sokeri, muunneltu tärkkelys, kasvirasva, sakeuttamisaine (E404), kuivattu glukoosisiirappi, maitoproteiinit, suola, aromi ja värit (E160b, E101).
Allergeenit: Ei mainintaa.
Arvio: Sekä tuoksu että maku ovat ihanan vanilliinisia! Sokeriakaan tuotteessa ei ole käytetty liikaa vaan maussa on jätetty tilaa nimenomaan vanilliinille. Hyytyminen ei ole kovin voimakasta, joten esimerkiksi paistonkestävää kreemiä tehtäessä kannattaa lisätä jauhetta keskivertoa enemmän. Makunsa ja koostumuksensa puolesta tämä tuote sopiikin erinomaisesti rahka- ja diplomaattikreemeihin.
Saatavuus: Tuotteen saatavuus on ainakin toistaiseksi hyvin rajallista, sillä itsekään en ole siihen törmännyt kuin yhdessä myyntipaikassa. Tuotetta on kuitenkin saatavilla tehtaanmyymälästä sekä tilaamalla postitse.
Löydä netistä: www.mausteporssi.fi


3. Vaniljakreemijauhe, Valio
Ainekset: Sokeri, sakeuttamisaineet (E 1414, E 404), kovetettu kasvirasva, suola, maitoproteiini, aromit (mm. vanilja, vanilliini), väri (E160a).
Allergeenit: Laktoositon
Arvio: Maultaan miellyttävä, vertailukohteista kaikkein lähimpänä oikeaa vaniljaa, jota sisältääkin aromin muodossa. Kauniin keltainen väri. Ohjeen mukaan valmistettu kreemi on erittäin sopivaa täytteeksi paistettaviin leivonnaisiin kuten pulliin ja wienereihin.
Saatavuus: Tuotetta saa ainoastaan suurtalouspakkauksessa (20 kg), joten tavallisen kotileipurin voi olla tätä vaikeaa saada. Kannattaa kuitenkin kysyä esimerkiksi tutuista leipomoista tai konditorioista, sillä osa näistä myy pyynnöstä yksityiselle pieniä määriä sellaista elintarviketta, jota ei saa muutoin kuin suurtalouksiin.
Löydä netistä: http://www.valio.fi/


4. Vanilliinikreemijauhe, Milletti
Ainekset: Sokeri, muunnettu tärkkelys (perunatärkkelys), kuivattu glukoosisiirappi, maitoproteiini, kasvirasva, dekstroosi, suola, sakeuttamisaine (E401), vanilja, väri (E160a).
Allergeenit: Laktoositon
Arvio: Pitkään pidin tätä parhaana saatavissa olevana kreemijauheena. Maku on kivan vanilliininen ja koostumuskin menee nappiin; hyydyttää ja hyytyy mutta ei tee kreemiä / täytettä rakeiseksi. Monikäyttöinen tuote, joka sopii kaikkiin tarkoituksiin; kakun täytteen jämäköittämiseen, veteen tehtäväksi kreemiksi sekä rahka- ja diplomaattikreemeihin.
Löydä netistä: http://www.milletti.fi/


Yhteenveto
Onnelan suosikki: Maustepörssin vanilliinikreemijauhe
Kakkosena: Milletin vanilliinikreemijauhe
Kolmantena: Valion vaniljakreemijauhe
Viimeisenä: Mauste-Sallisen vaniljakreemijauhe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti