sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Suklaan sulattaminen mikrossa

Moni turhaan pelkää sulattaa suklaata mikrossa ja käyttää sen sijaan vesihaudetta, joka on toki lähes pomminvarma mutta kuitenkin myös näistä kahdesta se hieman työläämpi vaihtoehto. Suklaan sulatus onnistuukin erinomaisesti myös mikrossa, kunhan muistaa pari pientä juttua.


 1. Valitse käyttöösi mikronkestävä astia,
esimerkiksi kulho tai lautanen. 

Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja laita palat
tasaisesti eri puolille sulatusastiaa.


 2. Aloita suklaan sulattaminen.
Laita astia mikroon ja kuumenna suklaata täydellä
teholla n. 20 sekunnin jaksoissa (uudet ja tehokkaat
mikrot, vanhemmilla aika voi olla jopa 30 sek).

Sekoita sitten osittain jo sulanut suklaa huolellisesti
ja kuumenna nyt 10 sek. Sekoita jälleen mahdolli-
simman tasaiseksi.

Sulatettavasta suklaamäärästä riippuen tämä voi 
jo riittää ja suklaa saattaa olla sulanut täysin.

Jos seoksessa on vielä sulamattomia paloja, 
jatka kuumentamista 10 sek. kerrallaan.

Jos suklaa on lähes kokonaan sulanut, kannattaa
sekoittelua jatkaa hieman kauemmin ja odottaa,
jos loputkin palat sulaisi kuuman suklaan niihin
sekoittuessa. 

Monella ongelmana ollut suklaan palaminen
voidaan välttää paitsi tietysti tehon laskemisella,
myös juuri edellä mainitulla sulatustavalla;
vähän kerrallaan ja välissä huolellisesti sekoittaen.

Jos suklaa kuitenkin pääsee palamaan, tulee siitä
kokkareinen "köntti" eikä siitä saa enää mitenkään
käyttökelpoista.

4 kommenttia:

  1. Oli paljon helpompaa kuin luulin. :)

    VastaaPoista
  2. Jep, minäkin onnistuin. 400g tummaa suklaata sai sisäänsä 5 Jalopenoa ja 3 Habaneroa kuivatusta kesän sadosta, oispa jo aattoilta!

    VastaaPoista
  3. Onnistui erinomaisesti. Kiitos hyvästä ohjeesta.

    VastaaPoista
  4. kiitos ohjeesta. Kyllä tällä tiedolla jo jotain pitäisi osata.:)

    VastaaPoista